DEF AMERICANS (Johnny Cash Tribute band) gaat de gevangenis in voor een concert “Behind Prison Walls”!
51 jaar nadat Johnny Cash zijn legendarische live-album At Folsom Prison opnam in de Folsom gevangenis in Californië, gaat de Nederlandse band Def Americans op zaterdag 6 juli de voormalige gevangenis “De Rode Pannen” in Veenhuizen in om onder andere nummers van dit album te vertolken.

De shows van Def Americans (Johnny Cash tribute band) stonden de afgelopen twee jaar in het teken van de legendarische live registraties van de optredens van Cash in de gevangenissen van Folsom Prison (1968) en San Quentin (1969). Zanger Elco Weitering: “Elk optreden merken we dat voor veel mensen juist deze albums zo speciaal zijn. Dit is dan ook de Johnny Cash die het meest tot de verbeelding spreekt: onvoorspelbaar, rauw en rebels.” Het materiaal van deze shows uitvoeren op het terrein van een echte gevangenis stond al een tijdje hoog op het verlanglijstje van de band. Op zaterdag 6 juli is het eindelijk zover. Dan reist de band af naar Veenhuizen om op de luchtplaats van het voormalig EBI cellencomplex  “DE RODE PANNEN in Veenhuizen” een avondvullend optreden te verzorgen.

Def Americans
Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Eindhovenaren van Def Americans  de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. Waar beter dan in een van de oudste gevangenissen van Nederland,  de prison-flavored songs van Johnny Cash ten gehore te brengen. In een twee sets durend optreden zullen Def Americans nummers van beroemde Cash albums als “Live at Folsom”en “Live at San Quentin”afwisselen met de grootste hits van de Man in Black.
De Rode Pannen
De Rode Pannen is een voormalige strafgevangenis met een extra streng regime , tot 31 maart 2008 werd deze gevangenis gebruikt om gevangenen onder te brengen die in andere gevangenissen niet of nauwelijks te handhaven waren , het is een unieke locatie waar voor het eerst in het bestaan een concert plaats gaat vinden , een perfecte omgeving voor de outlaw country van Def Americans.

Let op: Voor vragen over dit evenement kunt u zich wenden tot de organisator van dit evenement:
Nationaal Gevangenismuseum, te bereiken op [email protected] en/of tel: 06 12378986 .

Tickets bestellen

Beschikbare tickets
E-ticket: Prijs: Aantal:
Early jailbird Extra informatie € 22,50
€ 21,50 EUR + € 1,00 EUR Servicekosten
Early jailbird XL (Dinner & Concert) Extra informatie € 45,00
€ 44,00 EUR + € 1,00 EUR Servicekosten

Evenement informatie

 • za 06 juli 2019
 • 19:00 - 00:00
 • Gevangenis museum De Rode Pannen
  oude gracht 1 , Veenhuizen
 • Nationaal Gevangenismuseum
 • 06 12378986
Bezoek evenement website

Bestellen bij Eventree

Tickets bestellen bij Eventree is eenvoudig en super snel! Kies hierboven jouw gewenste ticket(s) en je ziet direct de totaalprijs in beeld. Plaats de tickets in uw winkelwagen en kies voor afrekenen. U vult uw gegevens in en kunt meteen veilig online betalen via iDeal, PayPal of MisterCash. Na uw betaling ontvang je meteen jouw digitale tickets in uw mailbox op het door jou opgegeven e-mailadres. Print de tickets of zet ze in je passbook op de mobiele telefoon bij de ingang van het evenement.

 • Directe levering: Je ontvangt je tickets direct na betaling in je mailbox!
 • Betalen doe je veilig en snel online via iDeal, PayPal en Mistercash
 • Heb je vragen of ondervind je problemen? Wij staan je graag persoonlijk te woord!
 • Print uw tickets of plaats ze in de passbook appvan uw smartphone.
 • Wij werkend uitsluitend met een beveilgde verbinding waardoor uw privacy is gewaarborgd
 • Eventree hanteert lage ticketfees en heeft geen extra bijkomende kosten.