Concert ‘Peace’: een bijzonder muzikaal evenement in Leek

Stichting Klassiek Leek e.o. en twee kamerkoren, Kamerkoor Marum en het Drents Vocaal Ensemble, hebben de samenwerking gezocht met het VKSO voor de begeleiding van een bijzonder koormuziekprogramma in het Noorden. Het doel is om prachtige, hedendaagse koormuziek aantrekkelijk te brengen voor een breder en jonger publiek.

Centraal staan rond het thema ‘Vrede’ werken van twee beroemde eigentijdse componisten: Karl Jenkins (bekend van o.a. Adiemus en The Armed Man, A Mass for Peace) en Eric Whitacre (Amerikaans componist van a capella koorwerk, dirigent en beroemd van zijn internationale virtual choirs). Hij dirigeerde voorjaar 2019 nog het Groot Omroepkoor in het Concertgebouw en zal dat voorjaar 2020 weer doen. Kamerkoor Marum en het Drents Vocaal Ensemble zingen deels a capella, voor een deel worden koorstukken begeleid door het orkest en daarnaast speelt het VKSO een aantal stukken, zowel klassieke (Beethoven, Schumann) als moderne (filmmuziek van John Barry en John Williams), passend bij het thema en de kleur van dit programma.

Kamerkoor Marum en Drents Vocaal Ensemble hebben beide Bernard Slofstra als dirigent. De koren hebben al meer dan een jaar afzonderlijk aan dit programma gewerkt. Vanaf oktober wordt intensief samen geoefend en uiteindelijk afgestemd met het VKSO. Het verbindende thema is ‘Vrede’. Jenkins heeft er veel mee gedaan en in de combinatie met de gelaagde, soms verstilde klankwereld die Eric Whitacre in zijn composities weet op te roepen, belooft dit concert een indrukwekkende ervaring te worden.

Partners
Stichting Klassiek Leek e.o.
De Stichting klassiek Leek en omstreken heeft behalve als doel het aanbieden van (klassieke) concerten aan centra, vallend onder het regiem van de gezondheidszorg, ook ten doel het behouden en bevorderen van klassieke muziek in de meest ruime zin. De stichting organiseert daartoe o.a. klassieke instrumentale concerten en klassieke vocale concerten. Meer over de stichting op www.skleek.nl

Kamerkoor Marum (KKM)
Kamerkoor Marum (ca. 30 leden) is opgericht in 2005 en staat sinds november 2007 onder leiding van Bernard Slofstra als dirigent. Doel is het zingen van met name a capella koorwerken uit verschillende perioden. Het koor studeert wekelijks in repetities in het Romaanse kerkje in Marum. Er wordt in een ontspannen sfeer serieus gewerkt aan koor-en stemvorming en opbouw van repertoire. Meer informatie: www.kamerkoormarum.blogspot.com

Drents Vocaal Ensemble (DVE)
Het Drents Vocaal Ensemble (ca. 20 leden) zal in 2020 40 jaar bestaan en heeft sinds 2008 Bernard Slofstra als dirigent. Het Drents Vocaal is een gemengd vierstemmig kamerkoor en zingt in principe a capella klassieke kamermuziek, met een breed repertoire van middeleeuws tot modern. Wekelijks wordt geoefend op de woensdagavond in de Dorpskerk te Gieten. Het koor heeft in de afgelopen jaren verschillende projectkoren georganiseerd en geeft jaarlijks minimaal één concert. Meer info op www.drentsvocaal.nl.

Veenkoloniaal Symfonieorkest (VKSO)
Het VKSO levert een belangrijke bijdrage aan de culturele ontwikkeling van zowel de Veenkoloniën als de nabijgelegen Duitse grensstreek en breidt zijn activiteiten naar de gehele provincie Groningen en Drenthe uit. De unieke kracht van het VKSO is gelegen in de samenwerking tussen professionals, semi-professionals en amateurs. Het VKSO organiseert kamermuziekprogramma’s en educatieve programma’s en neemt deel aan bijzondere projecten, zoals in 2019 nog de voetbalopera Veendammer Wind.

Concertprogramma
VKSO
• Ouverture Egmont, op. 84, Ludwig van Beethoven
• Deel III en IV van de 4e symfonie (d-klein), op. 120, Robert Schuman

Koren + VKSO
The armed man (deel I uit A Mass for Peace) – Karl Jenkins.

Koren a capella
This Marriage, Sleep en Lux Aurumque – Eric Whitacre
Her sacred spirit soars (dubbelkoor) – Eric Whitacre

Koren + VKSO
Seal Lullaby – Eric Whitacre

Na de pauze

VKSO
Dances with wolves (uit: Dances with wolves; John Barry)
Hymn to the fallen (uit: Saving private Ryan; John Williams)

Koren a capella
The Shepherd (motet van Karl Jenkins)

Koren + VKSO
Peace, peace en Healing light (uit The Peacemakers, Karl Jenkins)
Symponic Adiemus (uit: Symphonic Adiemus, Karl Jenkins)

Let op: Voor vragen over dit evenement kunt u zich wenden tot de organisator van dit evenement:
van Plan, te bereiken op [email protected] en/of tel: 0505844429 .

Tickets bestellen

Beschikbare tickets
E-ticket: Prijs: Aantal:
Entreeticket € 16,60
Inclusief servicekosten
Niet meer beschikbaar

Evenement informatie

 • za 09 november 2019
 • 19:30 - 22:00
 • Kerk De Hoeksteen
  Lindensteinlaan 1, Leek
 • van Plan
 • 0505844429
Bezoek evenement website

Bestellen bij Eventree

Tickets bestellen bij Eventree is eenvoudig en super snel! Kies hierboven jouw gewenste ticket(s) en je ziet direct de totaalprijs in beeld. Plaats de tickets in uw winkelwagen en kies voor afrekenen. U vult uw gegevens in en kunt meteen veilig online betalen via iDeal, PayPal of MisterCash. Na uw betaling ontvang je meteen jouw digitale tickets in uw mailbox op het door jou opgegeven e-mailadres. Print de tickets of zet ze in je passbook op de mobiele telefoon bij de ingang van het evenement.

 • Directe levering: Je ontvangt je tickets direct na betaling in je mailbox!
 • Betalen doe je veilig en snel online via iDeal, PayPal en Mistercash
 • Heb je vragen of ondervind je problemen? Wij staan je graag persoonlijk te woord!
 • Print uw tickets of plaats ze in de passbook appvan uw smartphone.
 • Wij werkend uitsluitend met een beveilgde verbinding waardoor uw privacy is gewaarborgd
 • Eventree hanteert lage ticketfees en heeft geen extra bijkomende kosten.